Geslaagde opening!

Wat wàs het ‘eine gezellige ongerein’ bij de opening van in la Rochelle 2.0. Niet alleen het weer was warm, maar óók de belangstelling van de velen aanwezigen, en dàt geeft de Roggelse burger-tevens vrijwilliger-moed!

Nu is la Rochelle 2.0 een feit! De Roggelse muzikanten bliezen ons gemeenschapshuis letterlijk nieuw leven in. Vanaf het begin van de middag was er actie: de grote en kleine bands, de singer-songwriters speelden de sterren van de hemel in de ‘Groeate Dörpszaal’. Het favoriete Roggelse liedje ‘Ich dink aan dich’ was zelfs twee maal te horen.

Alles liep: muziek maken in de biep, de speurtocht, ’t schminken en ook af en toe een straaltje zweet… In de nieuwe ‘Heemkunde zaal’ liepen veel bezoekers binnen, de tap liep, de filmpjes liepen, de obers liepen, álles liep. Links hoorde je ‘Kien!’, rechts zag je filmpjes van vroeger, voelde je Gieze Rieke bijna nog ‘puuzele’. In ‘Roggel Leef Inloop’ proefde je de smaak van echte Roggelse vlaai en rook je de geur van heerlijke verse wafels.

Antoine maakte prachtige foto’s, kijk zelf maar… en we danken iedereen hartelijk, die dit mogelijk heeft gemaakt. Heerschap, Lindeboom, Delta, alle muzikanten en vrijwilligers en zeker ook de vele bezoekers, die ondanks de warme zon zijn komen kijken: super! Hou het gevoel even vast.

‘As ich aan dich dink, den dink ich aan murge en as ich aan murge dink dink ich aan dich’

Als dat niet over de toekomst van la Rochelle gaat… Sjeng had een vooruitziende blik.
En… ohja… kom weer gauw terug!

Wilt u gebruik maken van La Rochelle?